От четвъртък, 25 август, маските в градския транспорт в страната вече

...
От четвъртък, 25 август, маските в градския транспорт в страната вече
Коментари Харесай

Маските в градския транспорт падат от четвъртък

От четвъртък, 25 август, маските в градския превоз в страната към този момент няма да са наложителни. Това разгласи на брифинг проф. Радка Аргирова след съвещанието на експертната група към Министерството на здравеопазването, която следи настоящата епидемиологична обстановка.

Маските остават наложителни във всички здравни заведения, аптеки, оптики, в домовете за възрастни хора. Отмяната на още една стъпка от въведените отначало някои противоепидемични ограничения по-рано през този месец е поради намаляването на броя на новозаразените от ковид - към 1000 приблизително дневно. В интензивните отделения са под 50 души, обоснова решението още Аргирова. " Може да си позволим да кажем, че към този момент ние управляваме тази зараза, не вирусът да ни ръководи ограниченията ", сподели тя. 

Задължителното носене на маски в градския превоз в цялата страна като мярка против разпространението на COVID-19 беше въведена на 11 август за седмица и впоследствие беше удължена със заповед на министъра на опазването на здравето с още седмица - до 25 август. С друга заповед на министъра от 18 август беше понижен и срокът на изолираност за заболели от COVID-19, както и карантината за контактите им. Изолацията за хората с позитивен тест беше понижена от 10 на 7 дни, а карантината за контактните лица - от 7 на 5 дни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР